”Vi har kunnat dubblera mängden jobb tack vare Workify”

Krille Ekman är ägare och transportledare på Ekmans i Hedesunda. Han har varit pilotkund på Workify ända sedan starten 2018 och är den person vars behov låg till grund för att systemet utvecklades från första början. Ekmans har nu använt Workify i flera år och resultaten är minst sagt imponerande.

Tidigare skötte de all transportledning och orderhantering manuellt och jobbade varje helg för att gå igenom transportsedlar och förbereda för fakturering. Sedan hösten 2018 använder de Workify. Företaget har fortfarande åtta lastbilar, två maskiner och tio förare. Kostymen är med andra ord lika stor. Samtidigt har den ekonomiska utvecklingen varit minst sagt imponerande. Hur kan det komma sig?

- Workify gjorde det möjligt för oss att ta in fler lejåkare. På så sätt har vi nästan kunnat dubblera mängden jobb utan att behöva anställa fler eller investera i fler bilar. Det hade aldrig gått tidigare, då vi hanterade både transportledning och ordrar manuellt. Omsättningen har ökat rejält de senaste åren och den positiva trenden håller i sig. Det känns väldigt bra, säger Krille Ekman.

Sedan starten har Ekmans kört drygt 25 000 ordrar genom systemet och enligt Krille fungerar allt klockrent. Systemet är integrerat med ekonomisystemet Visma.

- Vi har kunnat snabba upp faktureringen betydligt genom att använda digital leveranssedel och e-faktura. Tidigare kunde det ta uppemot fem veckor innan vi fick iväg fakturan till kund. Nu fakturerar jag oftast samma dag som jobbet utförs. Det gör mycket för likviditeten att slippa ligga ute med pengar långa perioder. Dessutom är det ett plus att slippa jobba på helgerna, säger Krille.

Det digitala sättet att arbeta är också något som uppskattas av kunderna. Krille upplever att de har fått ett högre förtroende hos kunderna de senaste åren.

- Det känns som att vi kan mäta oss med de större åkerierna idag, fast vi är små. Vårt sätt att jobba med digital leveranssedel och e-fakturor gör oss effektiva och innebär att vi snabbt kan återkoppla till kunderna. Det underlättar både för dem och för oss.

Krille har än idag ett nära samarbete med Workify när det gäller utvecklingen av systemet.

- Det märks att Workify är utvecklat specifikt för oss i åkeribranschen. Systemet innehåller precis det vi behöver och inte en massa annat. Det gör det enkelt att förstå och lätt att använda. Dessutom är de lyhörda och lyssnar på oss användare för att hela tiden göra systemet ännu lite bättre. Det är positivt, säger Krille.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Kontakta mig

Boka demo

Testa gratis