Frågor och svar om Workify

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om Workify.

Vad är Workify?

Workify är ett system som frigör tid och pengar genom att förenkla era affärsprocesser; Kunorderhantering, Planering, Arbetsledning, Rapportering, Fakturering och Tidrapportering. Systemet är ett utvecklat tillsammans med åkerier och entreprenadföretag.

Vilka delar av åkeriet påverkas av Workify?

Du kan välja vilka delar av Workify du vill använda och betala för. Kunder, Transportledare, Projektledare, Förare, Lejåkare, VD, Ekonomi, Löneadmnistratör - alla roller kan underlätta sitt arbete med hjälp av Workify. Främst genom att all information är samlad på samma ställe, är lättillgänglig och tillförlitlig. Workify ger bättre koll helt enkelt.

För vilka typer av företag passar Workify?

Workify är utvecklat specifikt för åkeribranschen i nära samarbete med våra kunder. Systemet passar bäst för åkerier och entreprenadföretag med mellan 5 och 50 enheter med behov att planera förare och fordon, inte paket med streckkoder, inte persontrafik. De flesta av våra kunder är aktiva inom Bygg och Anläggning.

Vilka problem löser Workify? 

”Jag har inte tid” – Workify effektiviserar arbetet och förenklar vardagen på åkeriet genom att digitalisera hela flödet - från order till fakturering. Du föreknklar administrationen och sparar massor av tid.

”Jag har inte råd” – Workify säkerställer att alla era utförda jobb också blir fakturerade. Inga jobb glöms bort. Att fakturera är enkelt och går snabbt vilket gör att de allra flesta fakturerar oftare. Fakturerar du oftare får du snabbare betalt. Det gör att du slipper agera bank åt dina kunder och får bättre likviditet i åkeriet. Workify skapar fakturorna åt dig i ekonomisystemet, du behöver oftast inte byta ut vare sig faktureringssystem eller ekonomisystem.

”Jag har ingen koll” – Workify ger dig överblick och kontroll över alla delar inom åkeriet. Du har full koll på jobb, ordrar, förare, lejåkare, fordon, uthyrda containers, tidrapporter och fakturor i ett och samma system och kan sova gott om natten. Du kan också ta fram ekonomiska underlag och fatta kloka beslut baserade på fakta.   

”Jag blir galen på alla papper” – Workify gör att du slipper manuellt pappersarbete på åkeriet. Inga mer handskrivna körsedlar att tyda eller skrynkliga tidrapporter att samla in. All information finns digitalt via webb och app så du har full koll på åkeriet i realtid, oavsett var du är. 

”Jag vill inte sitta inne på kontoret, jag vill vara ute och köra” – Workify ger dig friheten att ratta åkeriet varifrån du vill. Systemet fungerar lika bra i datorn på kontoret som i mobilen (iOS och Android) när du är ute på språng eller läsplattan hemma i soffan. Det gör att varken du själv eller någon annan behöver sitta inne på kontoret om dagarna.

”Jag orkar inte byta till ett digitalt system, det är både krångligt, dyrt och tar lång tid” - Med Workify är det faktiskt precis tvärtom. Det är enkelt, kostar inget att komma igång och går dessutom snabbt. Med rätt förutsättningar är ni igång på bara några timmar. De allra flesta är igång inom några dagar.

Vilka är de främsta fördelarna med Workify?

Enkelt. Innehåller bara de funktioner som efterfrågas av branschen. Inget annat. Det gör systemet enkelt att både förstå sig på och att använda. Du väljer själv vilka delar av systemet du använder och betalar för.
Fri Support. Vår support ingår i avgiften. Vi gillar att prata med våra kunder, så det skulle kännas konstigt att ta extra betalt för det. Vårt mål är att du använder systemet fullt ut - och då kan man behöva lite hjälp ibland.
Snabbt. Det går snabbt att ladda ner appen och går snabbt att börja använda systemet. Med rätt förutsättningar är ni igång på bara ett par timmar.
Effektivt. Minskar ert pappersarbete och effektiviserar administrationen. Ett åkeri kan spara mellan 10 och 15 timmar per förare och månad.
Mobilt. Funkar lika bra i mobilen på språng som i datorn på kontoret. Alla på åkeriet har alltid tillgång till den information just de behöver.
Prisvärt. Digitaliserar åkeriet från endast 10 kronor per användare och dag. Ni betalar abonnemangsavgift bara så länge ni är nöjda. Inga bindningstider. Onboarding, utbildning, support och alla uppgraderingar ingår. 


Hur lång tid tar det att komma igång med Workify?

Att komma igång med Workify är enkelt, kostar inget och går snabbt. 
Med rätt förutsättningar är ni igång på bara några timmar. De allra flesta är igång inom några dagar. Ni laddar enkelt ner appen till era mobiltelefoner och kan loggar in via webbläsaren, importerar kundregister och artiklar från ekonomisystemet, skapar Användare och Fordon… sen är det klart att registrera första ordern! Vi hjälper er hela vägen igång!


Måste man binda upp sig med Workify?

Vi har ingen bindningstid men tre månaders uppsägningstid - är ni inte nöjda säger ni upp abonnemanget och slipper ’sitta fast’ med en lösning ni inte vill ha. Det gör såklart att vi anstränger oss extra för att ni ska vara nöjda. 


Vad kostar det att använda Workify?

Vår prismodell bygger på att ni betalar för de moduler ni behöver samt i proportion till antal Användare i systemet.  Alla priser är beräknade så att det ska vara enkelt att förstå hur ni tjänar in kostnaden. Onboarding, utbildning, support och löpande uppgraderingar ingår.
Kontakta oss så tittar vi på hur just era behov ser ut och vad priset blir.


Går det att integrera Workify med andra system? 

Självklart! Workify integrerar med de största ekonomisystemen på marknaden exempelvis Fortnox, Visma (Administration, eEkonomi och .net) samt Bjorn Lundén. Använder ni vår Tidsrapportering kan ni exportera tidrapporterna till de vanligaste lönesystemen. Integration kan även göras anpassat efter just era behov. Kontakta oss  för mer information.

Vårt åkeri använder ett annat system i dag. Kan vi byta till Workify och hur går det till?

Det är inga konstigheter, vi hjälper er. Kontakta oss om ni vill byta till Workify. Beroende på vilket system ni använder idag, hanterar vi det på lite olika sätt.
 

Får vi testa Workify innan vi bestämmer oss?

Självklart ska ni prova Workify innan ni bestämmer er. Det kostar ingenting och ni förbinder er inte till något. Vi skapar ett konto och vägleder er i starten. Ni gör några grundläggande inställningar och laddar ner appen. Sen är ni i gång!

Är ni nöjda efter testperioden kör ni vidare med samma konto – allt ni gjort under testperioden tar ni med er.
 

Vi skulle vilja ha en demo av Workify. Hur gör vi då?

Du bokar enkelt en tid för demo här https://workifyapp.se/kontakt/boka-demo/). Demon görs digitalt. Den kostar ingenting och du förbinder dig inte till något. Räkna med att den tar ca 30 minuter.
Frågor och svar om Workify