Förare

Förare på åkerier jobbar du ofta självständigt i en komplex verklighet med ständiga förändringar och på långt avstånd från ledning, kontor och administration.

Förare förväntas hantera både väder och vind, nya platser, trafik och kunder som ska ta emot leveranser av tjänster eller gods som de inte alltid själva beställt. Tillgången på korrekt och relevant information kan vara direkt avgörande för både arbetsmiljö och effektivitet.

De åkerier som ännu inte digitaliserat sin verksamhet använder ofta papper, penna och telefon i hög utsträckning. För föraren innebär detta att kundordern ofta kommer via telefon eller sms från transportledaren. Föraren ska då göra minnesanteckningar, utföra jobbet och sedan dokumentera på en eller flera körsedlar. Körsedlarna ska sedan hanteras, lämnas in i tid, och sedan blir det ofta frågor runt vad man skrivit i alla fall. Detta blir ett väldigt ineffektivt, krångligt och sårbart sätt att arbeta.

Med Workify blir vardagen betydligt enklare.

Robert är lastbilsförare på åkeriet Ekmans i Hedesunda, en av kunderna som använder Workify.

I Workify kan du som förare:

  • Få all information du behöver om dina arbetsorder - direkt i din mobil
  • Registrera arbetad tid och kostnader i appen direkt efter avslutat jobb
  • Skapa kompletterande order själv ute på fält och avlasta trafikledaren
  • Fotografera färdiga leveranser eller eventuella störningar och koppla bilderna till aktuell order som fakturaunderlag
  • Ringa dina kontaktpersoner direkt från appen
  • Spara värdefull tid genom mindre manuellt arbete – du slipper ringa transportledaren och dubbelkolla uppgifter, leta borttappade noteringar, tidssedlar och kontaktuppgifter.

Åkerier som redan valt Workify

Läs hur några av de åkerier som använder Workify idag upplever att deras vardag förändrats och hur digitaliseringen påverkar deras åkeri.

Till kundreferenser

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Kontakta mig

Boka demo

Testa gratis