”Med Workify har vi kortat tiden från order till fakturering betydligt”

Elleholms Maskin i Mörrum är ett förhållandevis ungt företag i åkeribranschen. De drog igång verksamheten 2009 och bildade aktiebolag 2011. Företaget utför alla typer av markarbeten och transporter och har idag 14 egna fordon varav 11 lastbilar, två traktorer och en kranbil. Sedan mars 2020 använder de Workify till transportdelen i firman.

Bild på lastbil från Elleholms Maskin AB - en av Workifys nöjda kunder

Mike Knutsson är transportledare på Elleholms Maskin sedan i december 2019. Tidigare hade han arbetat med transportledning på ett företag i Jönköping i 2 år. Företaget han kom ifrån jobbade digitalt så Mike hade hunnit prova ett antal system och hade bra koll på hur han ville ha det.

På Elleholms Maskin jobbade man manuellt med planering och transportledning när Mike började. Något av det första han gjorde var därför att söka efter ett digitalt orderhanteringssystem som uppfyllde de krav och önskemål han hade. Han hittade Workify och bestämde sig för att testköra under en månad.

- Workify uppfyllde de flesta av mina grundkrav, berättar Mike. Det var lätt att använda, hade en tydlig och enkel transportvy, kunde hantera olika materialpriser, det var enkelt för förarna att tidsrapportera och för mig att planera och göra uppföljning och så var det integrerat med ekonomisystemet.

Allt på kravlistan fanns inte i systemet från starten men Workify har successivt utvecklat fler funktioner enligt Mike och andra kunders önskemål så nu är han i stort sett helt nöjd.

Skälet att jag valde Workify var mobiliteten och enkelheten, säger Mike. Att jag kan lägga in order till förarna och komma åt hela transportplaneringen från mobilen är guld värt eftersom jag inte alltid är inne på kontoret. Att förarna dessutom tycker appen är enkel att använda är också ett stort plus! Workify är väldigt lyhörda för de önskemål jag för fram och filar hela tiden på förbättringar. Att ha en så flexibel leverantör är otroligt värdefullt för oss som liten aktör.

Elleholms Maskin har kört närmare 4000 order i Workify sedan de startade. De har sparat mycket tid på att digitalisera orderhanteringen och kortat tiden från order till pengar på banken betydligt. De fakturerar oftare nu och Mike säger att han har en helt annan överblick över verksamheten, både koll på historiken och planeringen framåt.

- Att komma igång gick fort och installationen var väldigt snabb jämfört med andra program jag provat, säger Mike. Workify hjälpte oss att lägga in kundregistret och sen lade vi in artiklar och prislistor själva. Det tog lite tid att få det precis som jag ville, men samtidigt är det viktigt att det blir rätt från början. Det sparar otroligt mycket tid för mig.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis