”Med Workify har vi ett bättre kassaflöde, slipper använda checkkrediten och missar aldrig att fakturera ett jobb”

Hedgrens Entreprenad AB i Luleå utför transporter och lyfttjänster åt bygg- och anläggningsföretag, industriföretag och maskinuthyrare. Vintertid erbjuder de även snöskottning av tak. Företaget har tio kranbilar och åtta anställda. Tidigare skötte de företagets orderhantering och transportledning manuellt. Det fungerade skapligt men administrationen tog onödigt lång tid, följesedlar försvann och jobb blev ofakturerade. Sedan våren 2021 använder de Workify och skillnaden är enorm.

Yasmine Hedgren är administratör på Hedgrens Entreprenad i Luleå AB. Hon använder Workify för att sköta administrationen i entreprenadföretaget.

Företaget grundades för 20 år sedan. Till en början körde Yasmine Hedgren lastbil om dagarna men sedan ett drygt år är hon ekonomiansvarig på familjeföretaget som ägs och drivs av Fredrik Hedgren.

- Vi blev kontaktade av Workify. När de beskrev systemet lät det som att det skulle passa oss väldigt bra, så vi bestämde oss för att testköra, berättar Yasmine.

Hedgrens Entreprenad AB testade systemet kostnadsfritt under en månad, därefter bestämde de sig för att köra skarpt. Sedan mars 2021 använder de Workify för samtliga fordon och medarbetare i verksamheten och systemet har tagits emot positivt av alla inblandade.

- Tidigare fakturerade jag en gång i veckan men sedan vi började använda Workify fakturerar jag varje dag. Det har gjort att vi förbättrat kassaflödet betydligt och aldrig behöver använda checkkrediten längre. Dessutom missar vi aldrig att fakturera ett jobb, då all information loggas digitalt. Det är en enorm skillnad, säger Yasmine.

I Workify lägger Hedgrens Entreprenad in all information digitalt, antingen via en dator eller en mobil. Det innebär att deras transportledare slipper ringa ut ordrar till sina förare. Ordrarna skickas i stället via systemet. Förarna får sina ordrar direkt i mobiltelefonen och återrapporterar där när jobbet är färdigt. Inga handskrivna följesedlar behövs.

- Tidigare fick jag in följesedlarna från förarna en gång i veckan. Därefter skulle vår transportledare gå igenom dem och se att de stämde överens med ordern han gett i telefon. Därefter skulle jag tyda handstilen och manuellt lägga in all information i faktureringssystemet. Det tog ofta lång tid och krävde många samtal för att dubbelkolla saker. Dessutom hände det rätt ofta att följesedlar försvunnit i bilarna under veckan. Det blev mycket pengar som vi aldrig kunde fakturera, säger Yasmine.

Hedgrens Entreprenad använder endast ordermodulen i Workify idag men funderar på att börja använda även modulerna för tidrapportering och integrering så småningom.

- Det finns inget jag saknar i systemet. Det är enkelt och bra och innehåller precis det vi behöver. Jag kan varmt rekommendera Workify till alla åkerier och entreprenadfirmor som vill få bättre koll på verksamheten, minska tiden de lägger på administration och förbättra likviditeten, avslutar Yasmine.

Hedgrens Entreprenad Luleå

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis