”Med Workify slipper jag sitta på kontoret och kan i stället köra kranbil och dra in pengar till företaget. Deras app är nyckeln till frihet för mig”

Murbiten Lyft & Maskin är ett lyftbolag strax utanför Göteborg som hjälper till med alla typer av lyft och transporter. Företaget har fem anställda, en hjullastare, tre teleskoptruckar och tre kranbilar. Kunderna är framför allt stora byggföretag som NCC, Skanska och Peab. För Murbiten Lyft & Maskin innebär Workify ökad frihet, smidig hantering av lejåkare och ett jämnare kassaflöde.

Robin Pettersson till höger i bild tillsammans med föraren Hans Holm från Murbiten Lyft & Maskin AB som använder Workify i sitt åkeri.

Robin Pettersson till höger i bild tillsammans med föraren Hans Holm.

Robin Pettersson driver lyftbolaget Murbiten Lyft & Maskin i Hisings Backa. Företaget startades av Robins far Mats Pettersson och hans kompanjon Ingemar Porsefeldt år 2012. De första åren körde Robin teleskoptruck i företaget, men efter att han tog över driften fick han spendera den mesta tiden inne på kontoret med orderhantering, transportledning, tidrapportering och administration. Något han inte trivdes så bra med.

- Jag älskar att köra kranbil så att sitta på ett kontor hela dagarna är inget för mig. Därför blev jag otroligt nöjd när jag hittade Workify. Deras app är nyckeln till frihet för mig. De flesta andra system bygger på att man har en administratör på kontoret. Med Workify behövs inte det. Med deras app kan jag enkelt sköta både planering och drift av hela firman från mobilen. Dessutom kan jag dra in mer pengar till företaget genom att jag är ute och kör kranbil hela dagarna. Det är perfekt, säger Robin.

Robin blev såld redan första gången han fick systemet presenterat för sig. Det han framför allt gillade var att Workify är utvecklat specifikt för åkeribranschen och endast innehåller de funktioner som kunderna efterfrågar. Idag har Murbiten Lyft & Maskin använt Workify i sex månader, sedan maj 2021, och resultaten har inte låtit vänta på sig.

- Eftersom det går så enkelt och snabbt att fakturera gör jag det numera varje dag. Förut blev det kanske varannan vecka eller en gång i månaden. Det har gjort att vi har ett betydligt jämnare kassaflöde. Även om vi är ett rätt litet företag, är det mycket pengar i omlopp. Då är det skönt att veta att det finns pengar i kassan, säger Robin.

Något annat Robin uppskattar med Workify är att det fungerar så bra med lejåkare.

- Jag anlitar externa åkare till väldigt många av våra jobb. Vi lägger in informationen om jobbet i Workify och skickar sen en länk till lejåkaren. När lejåkaren rapporterar in jobbet får både vi och lejåkaren underlag till fakturering direkt. Vi får all information rätt från början och behöver aldrig göra om något i efterhand. Det funkar väldigt bra, säger Robin.

Workify utvecklas hela tiden utifrån kundernas önskemål och behov. Sedan Murbiten började använda systemet har Robin framfört en del synpunkter och förbättringsförslag som han också fått gehör för.

- De märks att de på riktigt vill göra skillnad för oss åkerier, säger Robin. De är lyhörda och genuint intresserade när vi beskriver ett problem och kommer därefter med förslag på lösningar. Hur många andra leverantörer gör det?

http://www.murbiten.se/verksamheter/lyft-maskin

Murbiten Lyft & Maskin kan lyfta upp till 39 meter.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis