”Med Workify missar vi aldrig att fakturera ett jobb, dessutom har vi snabbat upp faktureringen betydligt”

Sedan DK Lyft & Transport i Bro nordväst om Stockholm började använda Workify för drygt tre år sedan har mycket hunnit hända. De har utökat fordonsflottan med ytterligare en lastbil och tagit in en lejåkare på heltid. Dessutom har de anställt en transportledare och en ekonomiansvarig till kontoret. För ägaren Kalle Eriksson har Workify inneburit bättre överblick över alla jobb och pengar snabbare på kontot. Men kanske viktigast av allt – att han har tid att köra kranbil igen.

Det är en glad Kalle som svarar i telefonen när vi ringer. Han sitter i sin kranbil, på väg ut till kund.

- Jag sitter nästan aldrig inne på kontoret längre, jag är ute och kör hela dagarna. Det är så mycket roligare och det jag trivs bäst med att göra, säger Kalle.

Annat var det för tre år sedan. Innan DK Lyft & Transport började använda Workify skötte Kalle i stort sett allt själv. Han körde kranbil motsvarande heltid, tog emot kundorder via telefon och ringde ut order till sina nio förare. Kvällar och helger gick åt till administration. Han var på vippen att lägga av. Idag ser det annorlunda ut.

Företaget har anställt Sabina som transportledare och Jenny som ansvarar för ekonomin. All transportledning och administration sker numera inhouse, vilket snabbat upp processen betydligt. Totalt har företaget sju egna lastbilar, en inhyrd lejåkare på heltid, en hjullastare och en larvkran. Om det behövs kan även Sabine rycka in och köra lastbil. Sedan starten har de kört drygt 6500 ordrar i systemet.

- Bara ordern är lagd i Workify har jag koll på jobbet och vet att det blir fakturerat, säger Kalle. Tidigare när vi jobbade manuellt kunde det ta flera veckor innan vi fakturerade och då hände det rätt ofta att vi missade att ta betalt för vissa jobb. Det kunde bero på borttappade körsedlar eller tillkommande jobb ute hos kund som vi glömt att skriva upp. Det handlar om åtskilliga tusenlappar i missade intäkter. Det slipper vi nu, vilket är väldigt skönt!

Kalle har löpande kontakt med Workify. Är det något han inte tycker fungerar bra, hör han av sig direkt. Han tycker att supporten från Workify är bra och att de är lyhörda för hans önskemål och behov.

En funktion Kalle är väldigt nöjd med i Workify är Digital Leveranssedel. Det betyder att kunden kan få återkoppling inom ett par minuter efter slutfört arbete. Funktionen är både uppskattad av kunderna och underlättar arbetet för DK Lyft & Transport.

- I och med att signering kan göras digitalt slipper våra förare springa runt och leta en person som kan signera leveransen på plats. Vi kan dessutom skicka fakturan så snart vi fått signaturen, vilket oftast innebär samma dag som transporten är utförd. Det är bra för kunden och det är bra för oss eftersom vi får betalt snabbare, berättar Kalle.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis