”Med Workify kan jag sköta åkeriet varifrån som helst. Hemifrån, från sommarstugan eller från hästryggen”

Linette Holmberg är verksamhetschef och transportledare på Martin Danielssons Åkeri i Vetlanda. De erbjuder helhetslösningar till kunder över hela Sverige med behov av transporter. Åkeriet har varit verksamma sedan 2009, har 40 medarbetare och en fordonspark bestående av 30 lastbilar, 6 grävmaskiner, 3 hjullastare och 2 budbilar.

Lastbil från Martin Danielssons Åkeri i Vetlanda
- Vi har använt Workify sedan 2019. Då hade vi ett 20-tal bilar och omsatte 41 miljoner. Två år senare hade vi dubblerat vår omsättning och hanterade närmare 60 bilar i systemet. Workify har stor del i det. Systemet har gjort att vi kan hantera betydligt fler förare och fordon och dessutom ta in lejåkare. Vi har ett smidigare arbetssätt och sparar mycket tid. Förutom det har vi dessutom fått in flera nya avtal och befintliga uppdrag har blivit större, säger Linette.

Innan Linette började på Martin Danielssons Åkeri hade hon arbetat som transportledare på två andra företag och jobbat i andra digitala system än Workify. Hon var inte jätteimponerad av de systemen utan upplevde dem ofta som onödigt stora, komplexa och stationära.

- Det finns många fördelar med Workify. En av de främsta är enkelheten. Det behövs ingen utbildning. Alla på åkeriet använder systemet och tycker att det är smidigt att använda och lätt att förstå. Det gick också väldigt fort att komma i gång och börja använda systemet, vilket är ett måste när man som vi har mycket att göra. Ett annat stort plus är att Workify är webbaserat. Det gör att jag kan lägga in ordrar och planera verksamheten varifrån jag vill - hemifrån, från sommarstugan eller till och med från hästryggen. Det enda som krävs är en dator eller mobil med internetuppkoppling, säger Linette.

Linette trivs med jobbet som transportledare. Ingen dag är den andra lik och det är snabba puckar som gäller. Just nu är hon inriktad på asfalt och håller i gång 40 bilar varje dag.

- Vi är störst i Småland på asfalt och kör åt alla stora aktörer. För att kunna ta den rollen har vi anlitat lejåkare. Workify fungerar klockrent, både för våra egna anställda och för lejåkarna. Vi har också kunnat anpassa systemet med artiklar och prislistor så att det passar oss. Den enda funktion jag saknar är en samarbetsportal där vi skulle kunna dela viss information med de av våra samarbetspartners som också använder Workify. Jag har framfört mina önskemål till Workify, de är väldigt lyhörda och lyssnar gärna på vad vi kunder vill ha, säger Linette.

På Martin Danielssons Åkeri fakturerar de en gång i veckan. De har de alltid gjort. Även innan Workify. På så sätt har de god likviditet i företaget. Workify har bidragit med bättre kontroll och överblick över verksamheten berättar Linette.

- Tack vare informationen vi får i Workify kan jag exempelvis se hur många timmar förarna jobbat och vilka jobb som är lönsamma. Jag kan dessutom enkelt ta ut underlag till lejåkarna som de kan fakturera mot sedan. Det är väldigt bra. Generellt är vi väldigt nöjda. Jag kan varmt rekommendera Workify till andra åkerier!

Linette Holmberg är verksamhetschef och transportledare på Martin Danielssons Åkeri i Vetlanda.Linette Holmberg, verksamhetschef och transportledare på Martin Danielssons Åkeri i Vetlanda

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis