"Vi har haft en fantastisk tillväxt de senaste åren. Det hade aldrig varit möjligt utan Workify”

Edvardssons Last & Schakt AB i Norsborg utanför Stockholm utför det mesta inom entreprenader på uppdrag av byggföretag och privatpersoner. För tre år sedan hade företaget 4 anställda och omsatte 9 miljoner. Idag är de 25 anställda och omsätter 80 miljoner. Enligt Marika Edvardsson VD, hade den tillväxtresan aldrig varit möjlig utan Workify. 

Marika och Johnny Edvardsson på Edvardssons Last & Schakt AB i Norsborg som använder Workify Affärssystem i sitt åkeri.

Marika och Johnny Edvardsson på Edvardssons Last & Schakt AB i Norsborg.

Edvardssons Last & Schakt AB är ett familjeföretag som grundades 1993 av Marikas make Johnny Edvardsson. Företaget utför entreprenader som exempelvis schaktning, materialtransporter, dränering, grunder, snöröjning, tomtplanering och avlopp. Det senaste året har de även satsat på renhållning samt skötsel, drift och underhåll av utemiljöer. Den egna fordonsflottan består av 14 lastbilar (varav tre kranbilar), fyra grävmaskiner, tre hjullastare en traktor och en sopmaskin. Företaget omsätter ca 80 miljoner och har 25 anställda. De anlitar dessutom mellan 30 och 40 underentreprenörer dagligen. Samtliga fordon, förare och lejåkare hanteras i Workify.

Marika började engagera sig i företaget år 2020 och året därpå startade hon och flyttade in sin åkericentral, FMB Central AB, i Edvardssons verksamhet. Detta gjorde att antalet kunder och uppdrag ökade markant och behovet av smidig orderhantering och en snabb och enkel faktureringsprocess blev akut. Det orderhanteringssystem de precis investerat i var hon inte nöjd med.

- Systemet kändes omodernt och tungjobbat. Det var onödigt stort med mängder av funktioner vi aldrig använde men ändå fick betala för. Dessutom var faktureringen krånglig och tog lång tid. Det resulterade i att jag Ibland låg tre månader efter med faktureringen, vilket var förödande både för företagets likviditet och för våra kunder. I den här vevan fick jag tips om Workify. Det blev min räddning, säger Marika Edvardsson. 

Edvardssons fick testa Workify innan de bestämde sig. Det kostade ingenting och tog bara några timmar att komma i gång och köra skarpt med riktiga kunder, fordon och artikelnummer. Efter några veckors test hade de bestämt sig och bytte till Workify. Deras testkonto omvandlades då till ett riktigt konto och all data de lagt in följde med. Detta var i december 2021. Sedan dess har de kört mer än 7700 ordrar genom systemet. Tiden för administration i företaget har minskat. De har även släppt in sina kunder i systemet via Kundportalen. Det gör att kunderna kan lägga sina order själva och plocka ut fakturaunderlag ur Workify vilket minskar administrationen för Edvardssons ytterligare.

- Med Workify fakturerar vi varje vecka vilket är en stor skillnad jämfört med tidigare. Det har snabbt gett oss betydligt bättre likviditet i firman. Vi har även fått till ett mycket effektivare arbetsflöde med hjälp av appen. Sammantaget har detta gjort att vi kunnat växa och öka antalet uppdrag och kunder rejält. Vi har också blivit en proffsigare partner till våra kunder och underentreprenörer, säger Marika.

Den imponerande tillväxttakten har gjort att Edvardssons nyligen blev utsedda till Branschvinnare för andra året i rad då de slagit den egna branschens snitt både vad gäller omsättning och resultat samt redovisade ett positivt resultat. Edvardssons överträffade branschen med en omsättningsförändring på 85 % (branschen 15,9 %) och en resultatförändring på hela 439,9 % (branschen -20,8 %). De blev även Gasellföretag för andra året i rad samt tilldelades Nordiskt tillväxtcertifikat.

- Den här tillväxtresan hade aldrig varit möjlig utan Workify. De har supportat oss hela vägen och utvecklat systemet i samma takt som vi vuxit, vilket gjort att Workify både löser våra behov och ger oss nya affärsmöjligheter. Systemet har frigjort tid som gjort att jag kunnat delegera mycket av det operativa arbetet och i stället ägna mer tid åt kunder, medarbetare, sälj och företagsutveckling. Jag kan varmt rekommendera Workify till andra åkerier och entreprenadbolag som vill växa och få bättre lönsamhet, avslutar Marika Edvardsson. 

De främsta skälen att Edvardssons valde Workify

ENKEL OCH SNABB FAKTURERING
” Alla som kan lägga en order kan också fakturera, så nu är vi fyra personer på företaget som hjälps åt. Det gör att vi fakturerar hela veckans jobb senast på fredagar. Det har gjort enorm skillnad för firmans likviditet.”

ANVÄNDARVÄNLIGHETEN
”Appen är enkel och tydlig och kräver ingen utbildning. Samtliga våra chaufförer, administratörer och underentreprenörer använder och gillar den.”

PRISET
”Systemet är prisvärt. Vi betalar bara för de moduler och enheter vi behöver och använder. Det gör att vi kan växa med systemet i den takt vi önskar och samtidigt vara trygga med att kostnaden minskar om vi skulle behöva minska på personalstyrkan och antalet fordon.”

ÖVERBLICK OCH KOLL
”Den överblick och koll vi får tack vare all information i systemet är otroligt värdefull. Med Workify har jag och mina kollegor full koll på våra ordrar, kunder, förare, fordon, tidrapporter och fakturering. Det har gett medarbetarna större inblick och förståelse för verksamheten. Dessutom missar vi aldrig att ta betalt för ett jobb. Det är guld värt.”

 

2022 fick Edvardssons Last & Schakt utmärkelsen ”Branschvinnare 2022” då företaget slagit den egna branschens snitt både vad gäller omsättning och resultat samt redovisade ett positivt resultat. Edvardssons överträffade branschen enligt följande parametrar: Omsättningsförändring 81 % (branschen 2 %) och Resultatförändring 48 % (branschen -22 %). De blev även utsedda till Gasell 2022 och Länets företagare 2023.  

Stort grattis till fantastiska resultat önskar vi på Workify!

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis