”Workify har skapat något nytt för branschen som ingen annan lyckats med”

Edvardssons Last & Schakt AB i Norsborg utanför Stockholm utför det mesta inom entreprenader på uppdrag av byggföretag och privatpersoner. För två år sedan hade företaget 4 anställda och omsatte 9 miljoner. Idag är de 18 anställda och omsätter drygt 30 miljoner. Enligt Marika Edvardsson, vice VD och operativt ansvarig i firman, hade den tillväxtresan aldrig varit möjlig utan Workify.

Marika och Johnny Edvardsson på Edvardssons Last & Schakt AB i Norsborg.

Edvardssons Last & Schakt AB är ett familjeföretag som grundades 1993 av Marikas make Johnny Edvardsson. Företaget utför entreprenader som exempelvis schaktning, materialtransporter, dränering, grunder, snöröjning, tomtplanering och avlopp. Den egna fordonsflottan består av 9 lastbilar, 5 grävmaskiner, två hjullastare och en traktor. De anlitar dessutom mellan 25 och 30 underentreprenörer dagligen.

Marika började engagera sig i företaget år 2020 och året därpå startade hon och flyttade in sin åkericentral, FMB Central AB, i Edvardssons verksamhet. Detta gjorde att antalet kunder och uppdrag ökade markant och behovet av smidig orderhantering och en snabb och enkel faktureringsprocess blev akut. Det orderhanteringssystem de precis investerat i var hon inte nöjd med.

- Systemet kändes omodernt och tungjobbat. Det var onödigt stort med mängder av funktioner vi aldrig använde men ändå fick betala för. Dessutom var faktureringen krånglig och tog lång tid. Det resulterade i att jag Ibland låg tre månader efter med faktureringen, vilket var förödande både för företagets likviditet och för våra kunder. I den här vevan fick jag tips om Workify. Det blev min räddning, säger Marika.

Edvardssons fick testa Workify innan de bestämde sig. Det kostade ingenting och tog bara några timmar att komma i gång och köra skarpt med riktiga kunder, fordon och artikelnummer. Efter några veckors test hade de bestämt sig och bytte till Workify. Deras testkonto omvandlades då till ett riktigt konto och all data de lagt in följde med. Detta var i december 2021. Sedan start har de kört mer än 2000 ordrar genom systemet

Med Workify fakturerar vi varje vecka vilket är en stor skillnad jämfört med tidigare. Det har snabbt gett oss bättre likviditet i firman. Vi har även fått till ett betydligt effektivare arbetsflöde med hjälp av appen. Sammantaget har detta gjort att vi kunnat växa och öka antalet uppdrag och kunder rejält. Det hade aldrig varit möjligt med vårt tidigare system, säger Marika.

Det var framför allt fyra skäl som gjorde att Marika valde att byta till just Workify.

- Först och främst är faktureringen både enklare och snabbare. Alla som kan lägga en order kan också fakturera, så nu är vi fyra personer som hjälps åt. Det gör att vi idag fakturerar hela veckans jobb senast på fredagar. Det har gjort enorm skillnad för likviditeten. En annan fördel är användarvänligheten. Appen är enkel och tydlig och kräver ingen utbildning. Samtliga våra chaufförer, administratörer och underentreprenörer använder och gillar den. Det tredje är att systemet är väldigt prisvärt. Vi betalar bara för de moduler och enheter vi behöver och använder. Det gör att vi kan växa med systemet i den takt vi önskar och samtidigt vara trygga med att kostnaden minskar om vi skulle behöva minska på personalstyrkan och antalet fordon. Sist men inte minst är överblicken och informationen i systemet otroligt värdefull. Med Workify har jag och mina kollegor full koll på våra ordrar, kunder, förare, fordon, tidrapporter och fakturering. Det har gett medarbetarna större inblick och förståelse för verksamheten. Dessutom missar vi aldrig att ta betalt för ett jobb. Det är guld värt, säger Marika.

En funktion som uppskattas av både Edvardssons och deras kunder är Kundportalmodulen. Med stöd av den kan Edvardssons kunder och underentreprenörer få tillgång till Workify och själva lägga ordrar samt plocka ut fakturaunderlag när det passar dem.

- Med Workify har vi kunnat effektivisera våra processer, minska vår administration och fakturera oftare. Det gynnar våra kunder och underentreprenörer och gör oss till en proffsigare partner. Jag har dessutom kunnat släppa mycket av det operativa arbetet och i stället ägna tid åt kunder, medarbetare, sälj och företagsutveckling. Jag kan varmt rekommendera Workify till andra åkerier och entreprenadbolag som vill växa och få bättre lönsamhet!

I år fick Edvardssons Last & Schakt utmärkelsen Branschvinnare 2022 då företaget slagit den egna branschens snitt både vad gäller omsättning och resultat samt redovisade ett positivt resultat. Edvardssons överträffade branschen enligt följande parametrar: Omsättningsförändring 81 % (branschen 2 %) och Resultatförändring 48 % (branschen -22 %).
Stort grattis till fantastiska resultat önskar vi på Workify!

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Kontakta mig

Boka demo

Testa gratis