”Vi valde Workify framför andra mer etablerade system på marknaden”

Ekdalens Biotransporter AB i Skåne är en marknadsledande aktör inom transporter av organiskt material till och från biogasanläggningar. Företaget har varit i gång sedan 2005 och har idag ca 20 medarbetare och 15 lastbilar. Förra året bestämde de sig för att byta ut sitt befintliga orderhanteringssystem då de upplevde det som onödigt stort och dyrt. Efter att ha jämfört 4-5 andra system på marknaden föll valet på Workify. Ett beslut de inte ångrat.

Anna och Ulf Wäktare på Ekdalens Biotransporter AB i Nyvång - nöjda kunder hos Workify.

Anna och Ulf Wäktare på Ekdalens Biotransporter AB i Nyvång, Skåne

Ekdalens Biotransporter har sedan starten 2005 växt till en innovativ och framåtlutad aktör inom transporter av materialmed fokus på gödsel och biosubstrat, till och från biogasanläggningar. Anna Wäktare är koordinator inom administration och marknad och ansvarar för orderhantering och fakturering på företaget.

- Workify innehåller de funktioner vi behöver och inget annat. Det märks att systemet är anpassat för vår bransch och att de som utvecklat det förstår vår verksamhet. Systemet vi använde tidigare var förvisso bra, men alldeles för stort och komplext. Vi använde bara en bråkdel av alla funktioner som fanns, vilket gjorde det både krångligt och onödigt dyrt, berättar Anna.

Anna hade tittat på flera andra system när hennes man Ulf, som startat och driver Ekdalens Biotransporter, av en slump såg en annons om Workify på Facebook. Ulf blev nyfiken och tog kontakt med en av företagets säljare.

- Något som skiljde Workify från övriga var att de erbjöd en gratis testperiod så att vi kunde testa systemet i praktiken. Det var oerhört värdefullt för oss och också en av anledningarna till att vi valde Workify. Övriga systemleverantörer som vi tittade på erbjöd endast demos via digitala möten. Det gick otroligt fort att komma i gång. Redan första dagen hade vi lagt in samtliga fordon, förare, kunder och artikelnummer i systemet och sen testkörde vi. När testperioden var slut övergick testkontot till ett skarpt konto. Väldigt enkelt och smidigt, säger Anna.

Ekdalens Biotransporter har mestadels återkommande kunder som kör stora volymer. Lastnings- och lossningsplatserna hos kund kan ibland vara väldigt många, i vissa fall över 50 olika. Kunderna är allt från biogasanläggningar och modern livsmedelsindustri till mindre och medelstora lantbruk.

- Vi har lite speciella behov jämfört med ett traditionellt åkeri och saknar stöd för vissa funktioner i Workify. Teamet på Workify har dock varit väldigt flexibla och lyhörda för våra önskemål och hittat lösningar för de flesta av våra behov. Allt har de inte kunnat lösa, men då har vi gjort en egen variant i systemet så det funkar utmärkt ändå, berättar Anna.

Det Anna återkommer till gång på gång när hon pratar om Workify är enkelheten, användarvänligheten och den rena designen i systemet.

- För mig har Workify underlättat även inför fakturering. Sökfunktionen i systemet gör att jag enkelt och snabbt kan få ut den information jag behöver som fakturaunderlag. Trots att vi inte fakturerar via Workify ännu, sparar jag värdefull tid. Arbetet har definitivt effektiviserats, och samtidigt gjorts mindre monotont i och med att jag kan söka på så många olika sätt när jag ska hantera utförda order, säger Anna.

Några andra som uppskattar Workify är företagets chaufförer. De är vana sedan tidigare att använda mobiltelefonen för att ta emot och rapportera order samt redovisa nedlagd tid. Däremot fanns det tidigare orderhanteringssystemet inte som app utan de jobbade i webbläsaren, vilket inte var optimalt.

- Våra chaufförer gillar verkligen Workifyappen. Den är enkel, tydlig och innehåller all information de behöver. Dessutom är den så pass enkel att ingen utbildning behövdes när vi bytte system, vi skickade bara ut en enkel lathund till chaufförerna om hur appen fungerade och sedan dess har det flutit på utan problem, berättar Anna.

Trots att Workify saknar vissa av de funktioner Ekdalens Biotransporter hade i sitt tidigare system så tycker de ändå att fördelarna överväger. Företaget sparar både tid och pengar genom att använda Workify. Systemet är enkelt och smidigt att använda och uppskattas av alla inom företaget.

- Dessutom är supporten fantastisk! Att kunna ringa en och samma person, som dessutom känner till vår verksamhet och vet vem jag är, det är otroligt mycket värt. Trots att företaget bakom Workify är ungt och relativt litet så levererar de ett riktigt proffsigt system och fantastisk service. Jag kan varmt rekommendera Workify till andra i branschen, säger Anna.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis