”Med Workify kan vi driva vårt åkeri på ett modernt och proffsigt sätt”

Pontus Lindroth äger och driver Lindroths Åkeri AB i Torsåker tillsammans med sin pappa Lars. Företaget startades av Lars för 25 år sedan och ingick länge som medlem i en stor lastbilscentral. För ett år sedan valde de att kliva av och i stället driva åkeriet i egen regi. Med Workify har den omställningen gått utmärkt. På bara ett år har både likviditeten förbättrats och omsättningen ökat.

Lars och Pontus Lindroth, far och son och ägare till Lindroths Åkeri AB, är kunder till Workify.

Lindroths Åkeri AB erbjuder anläggnings- och maskintjänster, tanktransporter, gasol och styckegodstransporter till kunder i norra och mellersta Sverige. Med fokus på säkerhet, punktlighet och personlig service har far och son byggt upp ett stabilt transportföretag som idag har 15 anställda, tio lastbilar och två lastmaskiner.

- När vi började driva firman i egen regi blev vi rekommenderade av en samarbetspartner att testa Workify. Jag blev positivt överraskad över att systemet var så enkelt att använda och att det dessutom var så prisvärt. Vi får väldigt mycket värde för pengarna, berättar Pontus.

Att lämna en lastbilscentral som under många år skött både administration, marknadsföring och försäljning åt åkeriet är ett stort steg. För Lars och Pontus var det därför viktigt att hitta ett smidigt och enkelt system som kunde hantera och underlätta företagets orderhantering, transportledning och fakturering så att de slapp ägna så mycket tid åt det.

- Sedan vi började använda Workify i november 2020 fakturerar vi betydligt oftare, minst en gång i veckan. Det är något som uppskattas av våra kunder. Tidigare fick vi betalt för utförda uppdrag en gång i månaden. Det här har förbättrat firmans likviditet rejält, vilket är väldigt positivt och skapar en trygghet för oss, säger Pontus.

Lindroths Åkeri använder Workify för att hantera hela flödet från kundorder till fakturering. På sikt planerar de att även använda systemet för tidrapportering i företaget. Workify säkerställer att alla jobb de utför blir fakturerade och har förenklat och snabbat upp faktureringsprocessen.

- Tidigare fick jag sitta och mata in uppgifter från handskrivna körsedlar manuellt i lastbilscentralens system. I dag lägger jag in ordern i Workify direkt när jag får den. När jobbet är utfört går ordern per automatik till vårt faktureringssystem efter att jag godkänt den. Jag skulle säga att vi minskat tiden för administration motsvarande en halvtidstjänst sedan vi började använda Workify, säger Pontus.

Pontus och Lars upplever att Workify underlättar för dem att driva sin verksamhet på ett professionellt och modernt sätt. Systemet har frigjort tid som de i stället kan ägna åt att ta hand om sina kunder och utveckla verksamheten.

- En stor fördel med Workify är att man kommer åt systemet från mobiltelefonen. Det innebär att jag kan lägga in och fördela order när jag är ute på språng. Även våra förare uppskattar systemet och det är ju en förutsättning för att det ska fungera bra. Ett extra plus är deras support utan telefonköer och med fantastisk personlig service. Det gillar man ju, säger Pontus.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis