”Workify är enklare, smartare och billigare än andra system”

Erik Sors är delägare i företaget Sors & Ljunggren Transport i Västerås. De utför kran- och lastväxlartransporter åt framför allt maskinuthyrare i Mälardalen och kör allt från mindre handverktyg till maskiner på flera ton. Firman har tre anställda förare och fyra fordon. Erik själv kör en av kranbilarna. Sedan februari 2023 använder de Workify och är väldigt nöjda. Enkelheten i systemet, överblicken och tidsbesparingen det ger, samt att det är både smartare och mer prisvärt än konkurrenternas system är några av skälen.

Erik Sors med kollega från åkeriet Sors & Ljunggren Transport,  framför några av sina lastbilar. Åkeriet använder Workify.

Sors & Ljunggren Transport drog i gång verksamheten hösten 2021. Då hade de en kranbil som Erik körde själv. Kundordrar, tidrapportering och administration skötte han manuellt. I takt med att företaget fick fler uppdrag, investerade Erik och Kevin i fler bilar och anställde tre chaufförer. De insåg då att de behövde ett digitalt system för att kunna driva och ha koll på verksamheten.

Efter lite research valde vi ett av de större etablerade systemen på marknaden. På pappret låter deras tjänst väldigt bra och systemet innehåller de funktioner vi sökte. Jag blev dock besviken. Det tog två månader innan vi ens fick en layout så vi kunde börja lära oss. Dessutom har de både en uppstartskostnad och tar betalt för utbildning i systemet. Det blir för mycket pengar för ett litet företag som vi, säger Erik.

Erik blev tipsad av en kollega i Västerås som använder Workify att i stället kontakta dem.

- På Workify fick jag ett helt annat bemötande. Deras säljare var genuint intresserad av mig och min verksamhet och ville hjälpa mig. Workify innehåller samma funktioner som vårt tidigare system, men fördelen enligt mig är att deras system är både enklare och smartare. Du är inte styrd och låst på samma sätt som i de större systemen. Med Workify får vi all information vi behöver i ett system och har överblick över ordrar, fordon, förare och ekonomi. Jag sköter orderhantering och transportledningen via mobilen och behöver inte ha en person sittande inne på kontoret. Jag sparar massor av tid på minskad administration och slipper jobba på kvällar och helger. Dessutom har Workify ingen uppstartskostnad, ingen bindningstid, fri uppstart, utbildning och support och lägre månadsavgift. Vi är jättenöjda, säger Erik.

Onboardingen och uppstarten av Workify gick både enkelt och smidigt. Säljaren på Workify skapade ett testkonto där Erik själv lade in företagets kundregister och artiklar. Det gick på en kväll. Chaufförerna laddade ner appen i sina mobiltelefoner och fick därefter en personlig genomgång av Workifys säljare via telefon hur de skulle använda den. Sen var det klart.

- Om du känner dig tveksam till att investera i ett affärssystem för att du tror att det är krångligt, dyrt och tar lång tid så rekommenderar jag dig att testa Workify. Det systemet är precis tvärtom - enkelt, prisvärt och snabbt. Systemet går enkelt och snabbt att starta upp, du får hjälp med inställningar och utbildning och det kräver nästan ingen insats från dig. Ge det ett dygn eller två så är ni i gång och kan köra skarpt, säger Erik.

Det rullar på bra för Sors & Ljunggren Transport. I höst har de varit i gång i tre år. De har gjort flera tunga investeringar och haft lite växtvärk men nu är det fullt upp med jobb. Erik sköter orderhantering, transportledning, fakturering och personalfrågor i firman och Kevin tar hand om löpande bokföring, löneutbetalningar och kontakter med banken. Företaget har gjort sig kända för att kunna ta uppdrag med väldigt kort framförhållning. Lite som en lokal taxitjänst.

Vi har många korta och snabba körningar regionalt. För det ändamålet passar Workify perfekt, då det inte är ett krav i systemet att knyta varje order till ett projekt. Som det är nu lägger jag in alla kundordrar i appen och fördelar sen uppgifterna på förare och fordon. På sikt tänker jag att någon av mina kollegor också kan hjälpa till att lägga in ordrar, alternativt börjar vi använda Kundportalmodulen så kunderna själva kan lägga in sina order. Vi får se, säger Erik.

Nu när Erik och hans kollegor använt Workify i ett år är han övertygad om att de valt rätt system. Han är nöjd med allt från bemötandet och servicen hos säljaren till funktionerna i systemet och det värde Workify skapar för honom och företaget. Han är också övertygad om att fler branscher än bara åkerier och entreprenadföretag, som företaget vänder sig till idag, skulle ha nytta och glädje av systemet.

- Jag sparar tid, undviker fel, slipper ha all information i huvudet, fakturerar oftare, har all information i en och samma plattform, koll på verksamhet och ekonomi, slipper jobba på kvällar och helger och blir en proffsigare leverantör till mina kunder. Jag kan dessutom sköta både orderhantering och transportledning från mobilen. Vi har inget att klaga på, allt fungerar väldigt bra, säger Erik.

Nyfikna på Workify?

Vi berättar gärna mer om Workify och på vilket sätt systemet skulle kunna underlätta för er. Välj något av nedanstående alternativ så hör vi av oss!

Jag vill bli kontaktad

Boka demo

Testa gratis